Matdags i parken

En del av er som kommer hit känner nog till de svarta katterna (ja, en är grå) som lever här i buskarna i parken. Jag tror de är syskon. De lever fria och är ändå försörjda. Två damer kommer och matar dem varje dag med de finaste rätter. En av dem är den lille trebentes ex-beskyddarinna (det är alltså inte hon som har svikit, utan han som tvingats flytta för ungefär ett år sedan). Maten serveras alltid vid samma tid och katterna kan klockan och jag också. Så här ser det i parken ut strax före tre:

Men en liten stund efter tre har scenariot förändrats. Damerna är på väg ut med kassar i händerna och plötsligt är katterna där. Ja, egentligen satt de på bänken prick klockan tre, med det missade jag att fotografera:

Det finns mycket i kassarna och matningen tar kanske en halvtimme, ibland blir det lite lek också, för katterna är unga, men mest är de hungriga och deras skyddsänglar ser till att alla får, också den skygga som inte vill gå fram och ta för sig (den vid den blå skålen här på bilden):

4 kommentarer till “Matdags i parken”

  1. Ja, den här pålitligheten är så fin. Det serveras mat varje dag strax efter tre. Och fin mat är det.

  2. Det bästa är att detta sker varje dag. Idag kunde bara den ena damen, men katterna fick vad de behövde ändå förstås.

Kommentera