Vardagsbekymmer

Jag är trogen min frukt- och grönsaksaffär här i närheten. Marijan, ägaren, är en solstråle, som alltid säger något vänligt och så snart han hinner går han ut och klappar Londi som sitter vid dörren eller så ger han mig små presenter, en dinja (melon), lite smokve (fikon) eller något annat gott. Efter nyår skulle han hålla stängt till den sjunde januari för uppstädning och omordning. Men vad händer nu? Varje morgon går jag dit och finner en ny lapp på dörren eller fönstren, hela tiden skjuts datum framåt och jag har slut på både äpplen, mandariner och potatis. Så här såg det ut när Londi och jag tittade förbi nyss:

Hoppas det är sant nu, om inte måste jag svika honom.

Annars blåser här växlande och lätta sydvindar och vädret är strimmigt, en dag blå, en dag grå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *