Höstmorgon

Vi ser med nya ögon på allt – det hör tillfrisknandet till – och allt är nytt. Den klara höstluften har kommit hit, men guldfärgerna låter ännu vänta på sig, utom fläckvis någonstans. Denna morgon har många hängt ut tvätt under fönstren, på gårdarna mellan husen. Det ser glatt och festligt ut, även om det förstås mest är praktiskt:

Jag valde att följa den lilla krökta Zmajanska ulica denna morgon och Londi verkade tycka att det var en bra idé. Ja, hon mötte faktiskt en svart labradornos genom staketet på ett ställe. Ett och annat hade förändrats sedan sist vi gick här, ett ruckel var rivet och på dess plats stod ett sådant där typiskt ”dubbelt så stort” tegelhus. Annars var det mesta sig likt.

Bakom lövgardinerna i trädgården på Bar Gorans ryggsida pysslade en gammal man med ett och annat höstligt.

Och uppför trappan till huset mitt emot klättrade solen.

2 kommentarer till “Höstmorgon”

  1. Vilka färger! Och solljus, och växtprojekt utomhus! Det ser man inte här uppe just nu. Grått och kallt och fuktigt. Jag hoppas på några klara ljusa höstdagar framöver i alla fall. Tack för solglimtarna. 🙂

  2. Ja, det här ljuset och den blåa blåa himlen ger livsandarna lite extra luft under vingarna. (Ursäkta den lite skruvade bilden!)

Kommentera