Vrboska

Officiellt är Vrboska en del av Jelsa, men i verkligheten är det lätt att se att Vrboska är ett eget litet samhälle beläget några kilometer ifrån Jelsa. Man kan gå till fots på en väg utmed havet utan att bli särskilt störd av bilarna, i alla fall är de väldigt få i slutet av sommaren och längre fram in i hösten och vintern blir det väl ännu glesare mellan dem.

En liten flod mynnar ut i hamnen och denna lilla flod korsas av en rad broar som blir mindre och mindre ju längre bort från hamnen man kommer. De är som ryska dockor i broform, om man vill tänka sig något sådant. Kanske är det här den första och största, jag minns inte riktigt:

Och den längst upp i hörnet på bilden här under kommer därnäst (fast det är förstås den lilla röda katten som är viktigast):

Högst upp i det inre av byn står den mäktiga kyrkan Sankta Maria som, som bilden väl avslöjar, också är en fästning:

Och blickar man ut från Vrboska mot havet kan det se ut så här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *