8 kommentarer till “Vinterdystra”

 1. Hm, onekligen en viss utmaning om man vill förändra den där blicken en smula… Men kanske krävs både kaffe och aspirin mot huvudvärken? Och måste du upp så tidigt? 🙂

 2. Tack för roliga kommentarer! Ja, en kopp kaffe kan man behöva stärka sig med. Ja, jag måste ut vid sex med Londi om jag ska komma i tid till mitt tentavaktande (i Sverige vill jag minnas att man har speciella tentavakter, men det är väl en lyx) klockan åtta. Och så är jag urtråkigt förkyld och hostig så allt går förfärligt trögt.

  Jag slog upp lite om Mata Hari och fann denna ospektakulära upplysning: ”Margaretha Geertruida Zelle påstod sig ha asiatiska rötter, men i själva verket var hon nederländska, dotter till hattmakaren Adam Zelle och hans fru Antje.” Ja, ja, snarare det än ”wearing only a bra and jewellery”.

 3. Jag har litet om Mata Hari här. Fala kvinnor.
  (scrolla till slutet). Tror inte hon är någon bra förebild. Om Bodil skulle spela den rollen så skulle hon gå i Greta Garbos fotspår vilket väl inte är det sämsta.

 4. Bengt,
  tack, jag läste nu bara slutstycket, men jag ska nog läsa hela lite senare, för det är en spännande historia (som jag verkar ha missat – eller glömt?) du berättar.

  Annars tycker jag om den där kombinationen av holländsk hattmakardotter och Mata Hari – Solens Öga.

 5. Vad ska jag säga? Ha, ha, hari? Det går inte att lita på harit. (Eller matat, om det är på det hållet malajiskan sätter ihop det.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *