Vägen till Strunjan

En av dagarna på den slovenska kusten lämnade vi tre damer, Alex, Londi och jag, ”baslägret” i Piran och gick till fots utmed kusten till Strunjan. Ja, vi gick inte nere vid vattnet utan på kullarna ovanför, delvis utmed en lite ansträngande bilväg. Och hett var det, så vi fick kämpa för att hålla oss i trädskuggan där det gick. Vi rastade ofta och drack vatten och plockade björnbär, fikonen hängde tyvärr för högt. Efter tre-fyra timmar nådde vi salinerna i Strunjans utkant, men det där med salinerna tar jag en annan dag.

Blick bakåt mot Piran (som egentligen inte syns) och stranden vid Fiesa, där vi brukade bada:


närmast är en insjö, som Londi tyckte var bättre än havet, för där kunde hon dricka också

Blick bakåt från lite högre höjd; längst bort sticker Pirans Punta fram:

Blick framåt mot salinerna och byn Strunjan:

Vägen med Alex och Londi på:

°°

PS Salongen bjuder på nytt.

3 kommentarer till “Vägen till Strunjan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *