Vid Sava och Savica

Under den gångna sommar- och solhelgen passade vi på att vandra utmed Sava ut till Savica. Där ute i det märkliga område som är en blandning av våtmark för fåglar, gamla delvis övergivna industrier och rekreationsområde för krigsveteraner upptäckte vi för en tid sedan en liten ”restaurang” där man kan äta en rejäl måltid med grillat kött, ćevapi, kobasice (korv), rå lök och lepinje (bröd) för bara 20 kuna (kanske 24 kronor).

Vi satte oss på små ”salongsstolar” vid ett litet runt bord med korgkant på betongplattan utanför ”restaurangen”. Solen gassade så kraftigt att vi fick ett slags försommarsolbränna igen. Och så kom då restaurangens själ ut med ett jättefat med alla de här läckerheterna. Steph, Toma och jag fick varsin gaffel, beställde en flaska Karlovačko var och så var måltiden igång. Londi och Maks låg i skuggan och väntade på sina godbitar.

”Och sen gick vi hem.” (som mina uppsatser i småskolan brukade sluta)


Maks, Steph, Londi och Toma


där på andra sidan ligger det vilda Hrelić

2 kommentarer till “Vid Sava och Savica”

  1. Låter härligt från början till slutet!

    Även i södra Sverige fick vi nästan sommarkänning i lördags. Termometern visade dryga 20°C och solen sken.

  2. Det verkar ligga eller åtminstone ha legat ett stort högtryck över stora delar av Europa den senaste tiden. Fast snart kommer visst ett helt annat väder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *