Liten inblick i Museum of Broken Relationships

Jag vet inte hur många gånger jag gått förbi Muzej prekinutih veza eller Museum of Broken Relationships uppe i Gradec och sagt något i stil med: ”Vem vet vad som kan finnas därinne.” Nu har jag varit där – tillsammans med Daniela på en liten söndagspromenad utan Londi, som ville vila efter lördagens stora Maksimir-runda.

Och vad finns då där? Lite kan man se här. I alla fall finns där en rad föremål och små texter som människor lämnat in som minnen av deras brustna förhållanden. En del är ganska förutsebart, något är gripande, annat patetiskt och ett och annat överraskar – kanske med ett lite distanserat och ironiskt grepp. Som detta:

° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

Intimshampo (för män). Efter att förhållandet tagit slut använde min mor det för att putsa glas. Hon påstår att det är utmärkt.

2 kommentarer till “Liten inblick i Museum of Broken Relationships”

  1. Vilken lysande originell idé! Ett museum för spruckna – ”museala” – förhållanden med bidrag från allmänheten. Lägger detta tips på minnet. Om jag någon gång kommer till Zagreb vill jag gärna besöka det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *