Från en triestinsk balkong

Högt uppe på Via Testi bor min triestinska väninna Alessandra. Ja, hon har inte flyttat in på riktigt – ännu är allt därinne ett målaräventyr och vilda idéer – men snart bor hon här. Från köksfönstret ser man San Giusto (som ni kanske minns från Bloomsday) och från balkongen ser man havet och under klara dagar Miramare och bergen ovanför.


en disig dag

Och tittar man rakt ner så ser man denna lockande trädgård. Ägarna är tyvärr elaka och inskränkta – ”inte så mycket som ett hårstrå” får falla ner från lägenheterna ovanför – men vyn är förstås vacker ändå.

2 kommentarer till “Från en triestinsk balkong”

  1. Så vackert, Bodil! Men tänk vad människor kan förstöra glädjen för varandra.
    Här underbart sommarväder, runt 20°, men regn väntas.

  2. Ja, urtråkigt med de där grannarna. Här är hett och temperaturen är i stigande. På söndag förutspås 38° i skuggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *