Illegalt gränsöverskridande

Gårdagen tillbringade Londi och jag i Bregana som är en lantlig del av Samobor som vetter mot norr. Här har en väninna till mig ett vackert gammalt hus alldeles intill den lilla floden Bregana.

På andra sidan ån har vi Slovenien. En liten träbro leder över till den slovenska sidan, men utlänningar får inte passera gränsen här. Jag tyckte det var lite frestande att testa, så jag tog mig över bron och kände efter hur det vara att stå på slovensk mark utan att ha visat mitt pass (som för övrigt låg kvar hemma i Zagreb). Londi och Chiara tog vattenvägen över.

4 kommentarer till “Illegalt gränsöverskridande”

 1. Auweia, hihi… 😀

  Trevlig helg önskar vi! (Här är det full fart hemma. Lillmannen har nämligen lärt sig krypa…så lugnt lär det inte bli. )

 2. Det var ett tag sen jag var inne på din blogg och jag måste säga att jag har missat mycket och du ger mig lust att ge mig av ut å vägarna igen. Nu befinner jag mig vid Bohuslän och inte är det särskilt soligt här.

 3. Danke Constanze!
  Alles Liebe.

  PS Du bloggst also wieder! Schön, dann werde ich dich ”dort” besuchen.

  Hej Gustaf,
  ja, ut på vägarna med dig! Men du bor väl fortfarande i Berlin?

 4. Nej vi har lämnat staden och kommit till Sverige. En mellanlandning på Orust och sen flyttar vi vidare efter sommaren någonstans i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *