På Savas sydsida

Igår gjorde vi en betydligt plattare vandring än förra helgen. Vi gick över Most mladosti till Savas södra strand. Det var nästan ett år sedan Londi och jag gick där. För våra medvandrare var det mera vardagligt.


Sava, staden och Medvednica

Vi följde floden västerut, minst tre broar bort: Most slobode, Savski most, en namnlös fotgängarbro (?) och strax före Jadranski most vände vi. Det blåste en varm sydvind, jug, och över himlen drog brokiga, överlastade molnformationer. (Inatt regnade det och temperaturen föll från 22 till 12°). Vandringen blev en stor hundträff: Londi, Buba och Lu hade fullt upp med alla hundmöten.

Efter några timmar gick vi över bron igen och sedan vidare hemåt, tröttna och nöjda:

5 kommentarer till “På Savas sydsida”

  1. Jo, du har rätt. ”Most” är ett utbrett slaviskt ord för ”bro” (kroatiska, tjeckiska, slovenska, slovakiska och säkert en rad till, fast de flesta av dem väl använder ett annat alfabet för skriva det) . Ett bra ord, skulle jag vilja säga, tydligt.

    Och här har vi alltså Ungdomsbron, Frihetsbron, Savabron, x och Adriatiska bron.

  2. Jag har endast vandrat över Karluv Most (Men det känns som de femhundra meterna räcker långt under några dagar, fram och tillbaka.)

  3. Karlův most har naturligtvis en helt annan och kulturtyngd bellezza än de här lätt sibiriska broarna, men i ett visst ljus kan även dessa broar vara vackrast i världen – eller i alla fall utblicken ifrån dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *