6 kommentarer till “”Rönnbären hade rätt””

  1. Här i Småland hade vi rekordskörd av rönnbär i höstas. Huruvida detta har med vinterns framfart att göra kan nog diskuteras. Men man ska nog inte förakta gamla tecken. Det ligger mycken erfarenhet bakom.

  2. ”Skördade” du dem också bokstavligt? Alltså – har du plockat dem och gjort gelé och annat fint av dem? Själv lät jag sådant tyvärr stanna vid tanken.

  3. Nej själv har jag inte skördat några rönnbär. Men när min svärmor levde plockade hon varje höst rönnbär som hon saftade och syltade. Saften smakade ganska beskt och kändes sträv i halsen. Men hon påstod alltid att det var den nyttigaste av alla safter. Om det förhåller sig så vet jag inte, men i varje fall gjorde den ingen skada.

  4. Rönnbärssaft har jag aldrig druckit, men jag har gjort gelé några gånger. Gelén har en underbar färg. Och den smakar också lite strävt.

  5. Jag blir ständigt överförtjust i dina bilder, Bodil. Tar du alla själv? I höstas minns jag att jag tog några kort på just rönnbär, för det fanns så otroligt gott om dem.
    Ha de bra
    önskar Marlena

  6. Tack, Marlena! Ja, jag tar bilderna själv, i alla fall de flesta (men inte den på Jan Myrdal tex). Jag har faktiskt väldigt roligt med min lilla digitalkamera.

Kommentera