Björnbärsbesök

Vi har ingen särskilt stor trädgård men den är lite vildvuxen, så därför vet jag inte alltid vad som finns i den. Någon gång i början av sommaren fick jag syn på några knippen med små vita blommor på de underliga flermeterlånga taggförsedda spiror som klänger sig upp på fläderbuskarna längs staketet på den ena sidan. Ser de inte lite rosenaktiga ut de där små vita, sa jag ohörbart till mig själv. Men stänglarna ser egentligen otäcka ut, funderade jag vidare och så slet jag ner en. Fast tänk om det blir något fint av det här! Jag slutade rycka i taggormarna.

Sommaren gick och någon gång för ett par veckor sedan gick jag för att se efter vad det blivit av de små oansenliga blommknippena. Mellan flädergrenarna tittade rader av stora tjocka pärlögda björnbär ned på mig. Tänk, vi har fått en björnbärsinvasion i fläderbuskarna! Var kommer de ifrån?

Björnbären fortsätter att växa och de smakar faktiskt björnbär också nu i oktoberkylan. De här bilderna är från i förrgår:

p1060063

p1060073

p1060069

Nyss slog jag upp björnbäret i ett bärlexikon och fann att det faktiskt är en rosenväxt!

4 kommentarer till “Björnbärsbesök”

  1. Sen kan man ju snabbt läsa upp sig på din blogg och med gott samvete säga att man läst årets pristagare 😉

    Lyssnar just nu på Englund – han är bra tycker jag.

  2. Jag har lagt upp ett snabbt inlägg med en lista över dina länkar samt till Salongen. Se här. Om du tycker att det är otillbörligt maila mig snabbt så tar jag bort det.

  3. Tack Bengt!
    Det blir jag glad över – alltså att du gjort en sådan länklista hos dig på Det dunkelt sagda. Och – naturligtvis är jag väldigt glad över att Herta Müller fick priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *