Årets sista dopp?

Igår sken solen under eftermiddagen och Londi och jag gav oss iväg till Vassbotten, första biten på cykel – och Londi småspringande – och sedan till fots genom hagarna. Fåren kastade långa blickar efter oss. Det är väl inte så ofta någon går förbi här, inte vid den här tiden på året i alla fall.

p1060080

Lönnen lyste som en guldlampa bland de andra blekare träden.

p1060081

Vi slank ner till vattnet på det där stället där strandäppelträden står. Jag plockade några äpplen och Londi luktade på marken bland de nerfallna.

p1060083

Vi klättrade upp igen och fortsatte sedan en liten bit längs vår stig – det är nog inte många mer än vi som använder den – och strax var vi nere vid Norskens brygga. Det blåste lite, men solljuset glittrade i vattnet. Jag kastade en pinne från bryggan och Londi gav sig ut.

p1060087

Skulle jag också försöka? Ja. Jag klev ut så snabbt jag kunde över den taggiga tegelbotten och så tryckte jag ner mig under vattnet. Det var brännande kallt. Sju simtag ut eller kanske elva – och så tillbaka och upp. Efteråt klöv jag ett strandäpple och vi satte tänderna i våra äppelhalvor för att värma upp oss lite grann. En blick över axeln och så hemåt igen.

p1060089

9 kommentarer till “Årets sista dopp?”

 1. Tack Julia,
  det är ingen fara, för jag brukar bada ganska sent på året och det är väldigt härligt. Efteråt när man kommer upp i alla fall.

 2. Nar Lina laste i Odessa for forsta gangen badade hon i Svarta havet oavsett hosten och att vi alla gick omkring kladda i hostklader! 🙂 Till och med ukrainsk press skrev om detta bad – de som skrev om det stora svenskukrainska projektet SWIZHE ar 2007.

 3. Oj, det var tufft gjort!
  Själv kräver jag minst 25 plusgrader i badvatten utomhus. Vilket oftast innebär att jag får parkera mig med en bok under ett träd eller en solstol i strandkanten medan andra badar.
  Däremot skulle jag kunna tänka mig fiske i den där vackra miljön. I söndags var jag ute med en brorson och fiskade i Fyrisån. Han brukar faktiskt få gös där, men tyvärr blev det inte något napp den här gången. Dessutom var det lite regnigt och inte alls det njutbara höstväder som dina bilder visar.

 4. Hej Einar,
  ja, det står allt rätt ofta någon och fiskar på någon av de två bryggorna här. Jag brukar titta strängt från vattnet och sedan simma lite åt sidan för att inte få en krok i ryggen. En del ser inte så väldigt skickliga ut…

 5. Det lät fantastiskt att ni lyckades värma er efter det iskalla badet – med varsin äppelhalva!

 6. Men tänk om Londi någon gång tog sig för att fotografera sin matte?
  … och det kanske hon också har gjort, tänker man, men det är matte som väljer vilka bilder som läggs upp till beskådande, förstås.

  Tänk, så mycket tokigt man kan sitta och tänka för sig själv!

 7. Nilla,
  ja, det låter väl lite bistert att hämta värme ur ett halvt äpple, men det gav ett slags energi att tugga i sig den där äppelhalvan.

  Britta,
  jovisst fotograferar Londi ibland, men hon har ett eget album att sätta bilderna i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *