Förmiddag vid Vänerhavet

Just nu är den tunna arktiska sommaren på besök här igen. Solen bränner, skuggan svalkar, vattnet i sjön lindar sig runt kroppen som lena blanka tyger. Båtarna glider ut över vattenskivan och svävar vid horisonten. Världen är ljusblå.

p1050475

p1050479

p1050492

p1050495

p1050509

p1050512

Bakom Londi skymtar Sikhalls sädesmagasin mellan träden.

2 kommentarer till “Förmiddag vid Vänerhavet”

  1. Du kallar det för vad det är: ”den tunna arktiska sommaren” och själv tänker jag på Povel Ramels ”underbart är kort” varje år när kräftor skall avkräva sina drycker och augustimånen gonggongar in höstens mörker.

    Härliga bilder, men hunden ser lite ledsen ut.

  2. Kanske kunde jag ha sagt ”subarktisk”, men nej, det var så här jag menade.

    Jag vet inte om Londi är ledsen på någon av bilderna; det är svårt att veta, fast jag tror hon var ganska nöjd där i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *