Nyårshälsning

Det är vinterstilla i skogen nu. Vi ser frusna avtryck av klövar från rådjur och älg i marken. Frosten glittrar i fjolårsgräset, i nedfallna löv och på trädens grenar. Mossan är hård och fast att gå på. Det luktar nästan igenting (tycker jag, fast Londi tycker säkert något annat), bara lite kallt. Solljuset är vekt.

björk

gran

Londi

bak källaren

Jag önskar pausträdets läsare ett gott nytt år.

6 kommentarer till “Nyårshälsning”

 1. Gott Nytt År, Bodil! Vacker sol, frånvaro av vind och snö som knarrade vintrigt under skosulorna inledde 2009. Härligt! En del av den goda starten på året utgjordes av en lång promenad i Delsjöområdet. Låt oss hoppas att denna fina inledning får sätta tonen för resten av 2009. 🙂

  Hoppas du funnit distans till olyckan och att du går vidare som en stärkt och visare människa i år. Olyckor får oss att fundera – jag vet av egen erfarenhet – och det är ibland bra, trots allt, att ta ett steg tillbaka och betrakta sitt liv lite ”från sidan” och marginellt mer objektivt.

 2. Det låter fint med promenad vid Delsjön, Marita. Idag har det nog varit ett härligt promenadväder på många platser.

  Det tar väl lite tid det där med distansen, men stundtals kan jag se tillbaka på förloppet utan att jag grips av ångest.

  Jag minns din olycka.

 3. Det är en sådan vacker tid just nu, precis nog med frost i träden, för att få de här magiska bilderna, som de du tagit. God fortsättning, bättring etc. Min själ fick en rejäl smäll i slutet av sommaren, och t.o.m. kroppen har tagit stryk, allt hänger ihop, men på motsatt sätt än för dig. Varje dag blir en seger ibland. Men vi framhärdar i brist på alternativ, eller hur?

 4. God fortsättning Bodil!

  Halsningar fran Krakow!.Tanker mycket pa er.

  Barbara

Kommentera