Ogni amore

I Hartmut Abendscheins blogg taberna kritika – kleine formen har jag hittat en liten dikt i en italiensk och en tysk version av poeten Rossi van Steen. Dikten är licensskyddad, men jag tror inte att det förbjuder mig att underst lägga till en egen svensk version.

Ogni amore

Ogni amore
è una finestra

con gli ali
spalancati

sulla
tristezza

Jede Liebe

Jede Liebe
ist ein Fenster

mit Flügeln
weitaufgerissen

auf die
Trauer

Varje kärlek

Varje kärlek
är ett fönster

med vingar
vidöppna

mot
sorgen

fågel

park

PS Ikväll på Rumänska kulturinstitutet i Stockholm under rubriken "Att hålla sina sorger evigt unga":

Horace Engdahl, Aris Fioretos, Dan Shafran och Fredrika Spindler samtalar onsdag den 19 november kl. 18.30 om den hyllade franskrumänske författaren E. M. Cioran (1911 – 1995), vars skrivande låg i gränsområdet mellan filosofi, aforistik och lyrisk prosa.

ansikte

Mer om detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *