Möte i Dubai

I dagens SvD finns långa texter med omfattande bildmaterial om Dubai och Dubais framgångshistoria. Efter att ha tittat igenom bilderna noga, tog jag fram pensel, lite gouache-färger och en pappbit (bakstycket av ett A4-block) och målade bilden ”Möte i Dubai” – de två gula är alltså européer, jag fick inte fram den rätta jemiga färgen. Något för en söndagsmorgon?

bild

6 kommentarer till “Möte i Dubai”

 1. Jo säkert, fast jag undrar om inte den här bilden kan räcka över eftermiddagen – och kvällen och natten också. Jag följer ju helst mitt ”snålprogram” – en för en.

 2. Vilken snygg bild. Vad du kan! Jag läste också om Dubai och kände en mild svindel över superhöga svajande hus och konstgjord snö. Vad konstiga företeelser det finns på denna jord!

 3. Tack Kristina,
  nu lockar du mig att berätta hur det egentigen var, hur väldigt konstigt det egentligen var. Så här: Jag brukar nästan alltid förbereda mina inlägg kvällen före den dag då jag sätter in dem och sedan brukar jag bara putsa till dem lite på morgonen. Kvällen före den här dagen hade jag plockat fram och fotograferat av en av mina gamla bilder och bestämt mig för att ”den sätter jag in imorgon – men vad ska jag ha för text till? – det får jag hitta på imorgon”. Ja, och när morgonen sedan kom så erbjöd tidningen mig hur många textförslag som helst och jag fick nästan svindel av alla de där Dubai-bilderna, som påminde så starkt om min egen (säkert minst 25-åriga) bild.

 4. Hej Bodil,
  det var längesedan vi hördes. Vilken urhäftig bild du målat.Fler såna!
  Sitter på skolan och väntar på min kollega Torbjörn, vi skall ha föräldramöte. Visst finns det bättre sysselsättningar? Måla till exempel.
  Hör gärna av dig, något lästips från bokmässan kanske?
  Kram Sonja

 5. Hej Sonja,
  tack. Jag tänker lyssna på estnisk poesi på bokmässan, ja en del annat också, men det är det som är mitt främsta mål. Vi hörs!

  Kram Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *