Vårinspiration

Det första vi gjorde imorse efter de där rutinerna som ingår i morgonen, Miki och jag, var att gå ut mot Slavonska, ut till ”pumpa” och träffa Đurđica och Hajdi till kaffe, pelin och hundgottor.

Hundarna drog omkull lite stolar där på terrassen, men annars var de lugna och fina. Đurđica och jag lät samtalet gå hit och dit runt den senaste diktöversättning vidare till fiskkiosken på Kvatrić och sedan snurrade det ett tag runt vad man ska ha hemma om det blir nöd, en sådan där ”eiserner Vorrat”, ni vet. Och så tog samtalet ett hopp till en koloniträdgård. Kanske är det det man ska ha och tänkt på allt man kan odla där! Jag funderade ju på detta för något år sedan när jag en dag gick förbi koloniträdgårdarna bakom džamija med Gabi, men då var problemet att det finns en skylt som förbjuder hundar att vara där. Men nu sa Đurđica att den saken nog går att lösa. Och jag tänkte att ja, det kan hon nog lösa. Så nu har vi en plan…

På hemvägen såg jag ur ännu en vinkel hur vackert jag bor:

Och från köksfönstret bekräftades detta på nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *