I Moskva firar man något

I Moskva firar man något med stora militärparader, ja, man har börjat redan idag eller möjligen ännu tidigare. Jag tittade nyss på en filmsnutt på tv och jag försökte se så mycket jag kunde av ansiktena och symbolerna och jag tog några bilder. (Ja, jag vet att min tv är skraltig, men än duger den.)

Jag såg att man använder sovjetflaggan med hammaren och skäran, man paraderar under fanor med Lenin på bild. Och jag är ganska säker på att där också finns Stalin-ansikten, fast jag lyckades inte urskilja något med säkerhet.

Genom luften ovanför staden flög stridsflygplan i olika formationer och på olika höjder.

Och på gatorna stod entusiastiska människor med stolta leenden och mobilerna riktade mot skyn.

Jag försöker nu sortera intrycken och tänker Sovjetunionen är kvar med röda fanor, hammaren och skäran, Lenin och kanske Stalin. Tunga krigsmaskiner rullar genom gatorna inför ett troende folk.

Och under tiden fortsätter våldtäkten på Ukraina, under tiden fortsätter tortyren i källarna (läste nyss om en ung man som fått alla tårna avdragna), under tiden fortsätter ryssarna att vinna segrar i form av barnamord. Så ser ryssarnas segerdagar ut. De vill ha många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *