Fredsvännens cynism

Hur var det nu? Hur var nu detta med ”freden”? Vi ville inte ingripa för att det kunde medföra en ”eskalering” av kriget – för att det då kunde bli värre… Kunde det? Kan det? För vem? För vem?

Om vi tror att det går utan militärt stöd, och då menar jag riktigt sådant, så betyder det att vi, för att vi tycker det är lämpligt, vill vänta tills människor är skjutna för att sedan "hjälpa dem" – om de överlever.

I stället för att vara lite ”försiktiga” och vänta måste vi handla NU. Hjälp till en som fått benen avslitna är så oändligt mycket mindre än hjälp för att hindra att människor lemlästas. Vi måste sluta tycka att det är en moraliskt framkomlig väg att föredra att amputera armar och ben på de skadade framför att skydda eller åtminstone FÖRSÖKA skydda människor från att slitas sönder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *