Bröder?

Ryssar, ni har i århundraden mördat era ukrainska bröder, skövlat deras land, och till och med förbjudit dem att minnas oförätterna. Holodomor, för att nämna en speciell rysk/sovjetisk massmordsinrättning, fick ukrainarna inte ens minnas eller se tillbaka på. Nej, de skulle vara bröder med sina mördare. När ryssar talar om sig själva som bröder till ukrainarna, så betyder ”bröder” mördare.

Vi har ingen anledning att lita på de ryssar som ännu i denna stund – efter de hittills genomförda massakrerna, före de kommande – talar om ryssar och ukrainare som brödrafolk. De ryssar som inte står på ondskans sida – jag vet inte hur få de är – skulle aldrig utan att skämmas livet ur sig våga sig på att kalla sig bröder till ukrainarna. Om någon ryss talar om ett sådant broderskap vet vi på vilken sida den ryssen står – på ondskans sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *