I våra kvarter

Våren gör allting mildare och lättare. Miki och jag går i våra kvarter i solsken och molnskugga och jag tror faktiskt att jag inte längtar någonstans, inte särskilt starkt i alla fall och masken bär jag numera utan att tänka på den. Och att jag bara träffar vänner någon gång i månaden går också, jag vet ju att de finns där. Fast tänker jag efter lite så är det ju sant att jag skulle vilja bli vaccinerad – också för att kunna våga mig på att åka spårvagn och tåg till Vrapće och psykiatern där. Men ja, det går ändå för solens och värmens skull och för Miki, min lille čupavac eller krulltott, som bär så mycket glädje inom sig.

Och nu när vi inte kommer till de stora magnoliorna nedanför Tomislav-statyn vid Glavni kolodvor, så har vi ju denna blomsterprakt också här, även om träden inte är lika stora och blommorna lika överdådigt många.

Tvätten hänger så nästan sommaraktigt mellan husen vid Brijunska. Tänk om det skulle finns någon lägenhet ledig där? Jag tror också Miki skulle tycka om att bo i den grönskan.

Han sitter eller ligger ju gärna i gräset och nu blommar tusenskönor och maskrosor i mängder.

Och vid huset på hörnan mot Kornatska är prakten stor, men jag minns inte längre vad buskarna heter. Fast det behövs nog inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *