För ett år sedan

Vi kom till Brno dagen innan framåt kvällen. Rudolf och jag möttes på centralstationen i Wien – han kom med flyg från Kapstaden och jag från Zagreb med tåg. Vi tog tåget till Brno och Šárka, vår skyddsängel, mötte oss på stationen. Hon gav oss spårvagnsbiljetter och så åkte vi tillsammans till en hållplats jag inte minns namnet på och så gick vi till Čápkova 18. I gathörnet nedanför fick vi se Alex och Federico som just kommit fram med bil från Trieste. Šárka gav oss nycklar till Renés lägenhet och vi gick in tillsammans och hon visade oss olika saker och sedan gick vi och åt någonstans i kvarteret. Så minns jag det i alla fall. Så småningom tog vi avsked av Šárka och stämde möte någon gång nästa dag. Sedan minns jag inte, kanske gick vi någonstans och tog en öl… Någon gång sent på kvällen var vi tillbaka på Čápkova igen och vi gick och la oss på det som fanns att sova på. Jag tror jag sov ganska bra, trots allt. På morgonen gick jag ut på balkongen och tog den här bilden:

De här ganska hafsiga anteckningarna är mest för mig själv, ett slags rekonstruktion. Jag skrev ju så lite förra året och minnet är dimmigt och jag tänkte försöka behålla åtminstone något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *