Ljusen längs Vukovarska – 2020

Som alltid så länge jag bott här är det dimmigt den 18 november och på kvällen blir varje gång mörkret och dimman till ett. Vid denna tid på året tänds lyktor längs Vukovarska till minne av offren för krig och massakrer i Vukovar, Škabrnja och på andra platser här. I år har 29 år gått sedan det hände och sedan detta år är den här dagen en helgdag. Miki och jag går längs ”vår” lilla bit av gatan. Det är inte här de flesta lyktorna står men också dessa lyser och kanske blir de fler fram mot natten.

2 kommentarer till “Ljusen längs Vukovarska – 2020”

  1. Ah – just den där dimman har passerat några gånger här ute vid Roslagskusten. Men ikväll kom första snön, och stjärnorna gnistrar nu klara, liksom de små flingorna på min förstutrapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *