Tjolöholm och hemvägen

Jag bläddrar bland bilderna från gårdagens utflykt och bestämmer mig för att visa några till. Efter vandringen längs halvön utanför Tjolöholms slott tyckte både Nilla och jag att det var dags för ett bad. Miki tyckte nog något annat men han fick följa med ändå. Vi gick genom den vackra slottsparken och ner mot havet.

Strax nedanför slottet finns en badstrand och vi slog oss ner i ena änden av den där det fanns några skuggande tallar som Miki genast kröp in under.

Sedan badade vi i omgångar och Miki badade tassar, ben och lite av undersidan. När vi torkat gick vi upp genom parken igen och förbi slottet, som är byggt i Tudorstil av en engelsman, vars namn jag glömt. (Jag tog en bild av ett lite otypiskt hörn.)

Vi var lite hungriga och jag började prata om våfflor och Nilla tyckte också att det kunde vara något. När vi hade kommit ungefär till Åsa såg vi en skylt vid vägen ”kaffe och våfflor”. Lite för sent såg vi den, så Nilla fick gör en stor manöver, men efter en stund satt vi där med våfflor och kaffe på gräsmattan alldeles innanför dynerna.

När vi hade ätit och druckit reste vi oss och gick vi upp på dynerna och tittade ut över havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *