Kropp och skugga

En dag av sol och små snabba mjuka vårregn rinner mot sitt slut. Vad har vi gjort? Vad har vi låtit bli att göra? Jag har gått igenom lite texter, städat, rotat med någon tråkig skattesak och haft en lektion med den lilla flyktinggruppen runt mitt bord här i balkongrummet. Miki har bitit sönder ett dåligt ställe i golvet men han har också varit lugn och följsam och vi har tillsammans lärt oss proceduren kring kommandot ”sitt”, så kanske kan vi framgångsrikt spela upp det när som helst nu. Vi har gått fyra av dagens fem rundor – en med Hajdi och Đurđica. Vi har gått längs Rapska i solen och varit kropp och skugga.

1IMG_0473

Kvällen sänker sig och jag tänker på Vesnas gamla hund Lola – Londis vän från andra år – och på att det kanske är hennes sista kväll. Hela dagen har hon bara legat och hon har varken druckit eller ätit. Vesna bereder sig för att ta farväl av henne…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *