Min lantliga sida

Jag skriver inte för att tråka ut er – eller roa er – utan för att se mitt liv klarare. Ja, så är det. Det är en helt egocentrisk praktik som syftar till att lära känna mig själv och få lite överblick över dagarna som far fram över mig och nätterna jag simmar igenom, fast nätterna bryr jag mig nog mindre om eller jag tror mindre på att det går att hantera dem genom att beskriva dem. Dessutom sover jag oftast gott och minns bara korta fragment av drömmarna.

Idag gjorde jag en eftergift åt min lantliga sida, samtidigt som jag hälsade på en väninna och hennes lille son, men detta senare tänker jag inte prata om nu. Jag smet iväg några timmar från mitt uppsatsrättande och tog spårvagn efter spårvagn tills jag var uppe i Gračani på Medvednicas sluttningar. Det är mycket vackert däruppe, särskilt om man vänder blicken från husen och gatorna eller vägarna.

1IMG_9881

Jag stod en stund på en bro och försjönk i landskapet framför mig. Vad såg jag? Ganska hårt beskurna äppelträd, grön mark, mossa och gräs, kullar, bergets silhuett, några lantliga hus och en flik himmel mellan molnen. Och jag kände att luften var högre och renare än hemmavid. Jag kände också att jag nog behöver ströva i markerna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *