Stellenbosch – Hidden Valley

En av dagarna med Rudolf och Susanne åkte vi inåt landet till Stellenbosch, som är den äldsta staden som européerna grundat i Sydafrika. Det är en lugn liten stad, där man mest hör afrikaans på gatorna och där de flesta är vita, men långt ifrån alla. Vi gick runt en stund och tittade bland annat in på en turistbyrå för att höra vilka vinfarmar i området man kunde besöka den dagen. Det var mycket varmare än i Kapstaden för här blåser inte den uppfriskande kapvinden.

1IMG_9352

Efter lite velande hit och dit bestämde vi oss för Hidden Valley och så gav vi oss av.

2IMG_9358

Vi for genom ett kuperat och grönskande landskap och vattenbristen verkade nästan som en ond saga. Men bara nästan för här och där stack torr sprucken jord fram.

3IMG_9360

Så nådde vi den dolda dalen och Rudolf parkerade nära restaurangen där vi skulle prova lite viner. Vi hade inte bokat bord, så först blev vi rätt snäsigt behandlade, men så småningom hade vi en plats att sitta på och vi fick in vin och ost och sedan annat vin och sedan annat vin. Och allt var gott och fint men liksom lite stelt och verkade samtidigt vilja vara något speciellt. Som avslutning gick vi en runda kring ett slags bevattningsdamm och funderade mycket på det här med vattnet. Vi gick under pinjer och jag försökte öppna några frön, men de var tomma, så jag blev bara svart och kådig om händerna.

4IMG_9362

5IMG_9363

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *