Ja, ja

Nej, jag orkar nog inte dra den här historien. Jag är i Sydafrika och imorse fick jag vara med om något kolonialt. Simon, Rudolfs katt, har löss, så vi for till veterinären och jag tänker inte fundera över hans diagnos utan bara över hans kanske koloniala kommandon. Gång på gång kommenderade han mig – kort och hårt – att sätta ner eller lyfta upp kattburen. Jag kände att jag tillhörde den lägre klassen och jag lydde varje gång snabbt. Men allt gick ändå bra och vi for hemåt i vinden under vackra träd.

1 IMG_9500

Ja, och sedan åt Rudolf och jag på Tiger’s Milk och allt var perfekt.

2IMG_9502

Och månen följde oss hemåt, fastän vi inte riktigt visste var hem var.

2IMG_9504

2 kommentarer till “Ja, ja”

  1. Finns det ö h t ngt skäl till att besöka Sydafrika? Din berättelse ger mig onda aningar om vad landet och dess invånare är mäktig till.

  2. Jo, det finns det förstås i mängder, även om den här lilla texten säger något annat. Här är ofta oerhört vackert och det finns en mycket speciell och svårbegriplig dynamik i landets invånare och mötena mellan de olika grupperna. Väldigt spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *