the yellow minute

En av de bästa stunderna – bland alla de bästa stunderna – under Alex’ vecka här i Zagreb, var den långa lunchen hos Vesna under söndagen. Vi – Đurđica, Zora, Alex, Vesna och jag – åt det ena vegetariska konstverket efter det andra och drack hemmagjord rakija, som alkoholen av misstag läckt ut ur genom korken, och massor av makedonskt vin, som ju är det bästa. Samtalet gick kors och tvärs och fick då och då en höjdpunkt, som till exempel när Vesna berättade om hunden Lolas ”yellow minute” när hon var ung i parken och rev loss liv och färg ur en grå dag. Och vi nådde också en sådan minut och Alex fångade den medan vi alla sa eller skulle säga grrr:

1IMG_9146

Och det underbara rangliga bordet som Vesna målat helt brandgult föll ihop med ett brak, när Đurđica ville ge eftertryck åt någon vild åsikt och plötsligt låg vi alla på golvet och plockade skärvor. Detta kallar jag fest!!

Kommentera