Balans med fet korvbit

Nu när jag äntligen hade kunnat visa er bilder på det härliga solskenet här, så är solen med ens insvept i grått. Men pazienza eller strpljenje – det har jag ju tränat mycket under den gångna veckan med Hrvatska t-com på eller av tråden dag ut och dag in. För en stund sedan var Londi och jag ”u Simpi”. Vi var ensamma i uterummet för en gångs skull men Hana kom ut med en fet korvbit till Londi och Londi visste att glädja sig över den. Och jag sa inte nej för jag vet att ”mindre inte är mer” och inte mer heller för den delen. I Londivärlden handlar det om mycket känsligare och finkalibrigare mekanismer. Det handlar om balans, helst perfekt. Hana menar väl, så det är inte bra om jag säger nej. Londi tycker mycket om korv, så det är tråkigt för henne om jag tar ifrån henne korvglädjen. Å andra sidan är den här feta sortens korv inte alls bra för henne, så nu måste jag ligga lågt med resten av maten den här dagen, bara dietfoder och kanske lite mindre mängd och så får jag observera henne extra noga. Inget brödplockande i ”parken”.

bild-70

Här ser ni henne strax efter korvätningen. Egentligen är hon omöjlig att fotografera – det vet ni nog vid det här laget – men jag tog kanske nio bilder och på en av dem tittade hon på mig. Lite suddigt blev det, men man ser hennes vackra kloka ögon riktigt väl. På ett sätt tycker jag det är lite trist att det ska vara så svårt att ta bilder på henne, men samtidigt är jag glad att hon fortfarande kan upptäcka när jag riktar mobilen mot henne. Ibland – till exempel när hon går in i badrummet i stället för i köket för att äta – tror jag att hon håller på att bli blind, men det här med uppmärksamheten på vad jag gör med mobilen talar emot det. Kanske är hon bara lite tankspridd när hon går in i badrummet för att äta. Och så småningom hittar hon ju ändå till köket.

2 kommentarer till “Balans med fet korvbit”

  1. Å! Denna älskade Londi! Vad jag skulle vara lycklig med en sådan vän vid min sida.
    Jag önskar dig en trevlig advent, Bodil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *