Åren går genom kattparken

Solen har krupit undan och det är lite gråmurrigt ute men björklöven på marken bjuder på sitt guldljus. Det var länge sedan jag tog bilder på ”parkens” katter, men ingenting har förändrats, inget principiellt eller stort i alla fall.

bild-70

De tre damerna som sköter matningen av katterna är lika trogna som någonsin, varje dag kommer någon av dem ut och serverar mat från brickor och skålar. Och de flesta av katterna är som de alltid varit svarta. På den här bilden ser ni sex katter, fyra av dem svarta, och tiden är strax för mattid, det är därför de sitter så här. Under det ena husets nedersta balkonger har de sitt hus, sina lådor och sin stol med dyna. Jag vet inte riktigt hur stolen är tänkt att användas, kanske är det katterna som sitter där, kanske någon av damerna ibland.

Detta är en bild av ett utsnitt ur den cirkulära tiden eller kanske ännu hellre den spiralformade, för cirkeln sluts aldrig helt utan glider över i ett lite högre eller – vem vet – lägre lopp. Tyst går åren genom kattparken och då och då är klockan tre eller något liknande och maten serveras på en av bänkarna eller vid katthuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *