Slavonien

En sak jag lärt mig av resan till Daruvar och det är att ingen vet var exakt Slavonien ligger eller kanske snarare att det finns många sätt att veta det. Alla vet var Slavonien ligger på ett ungefär och för en del är det större med staden Novska som västlig port och landskapen Baranja och Srijem i öster inräknade. Andra har ett mycket mindre Slavonien med städerna Đakovo, Vinkovci och Osijek med omgivningar som det verkliga Slavonien och där Slavonski Brod och Požega bara får vara med till nöds om alls. För mig är Slavonien som ett slags jättelik flygande matta på markhöjd för alltid på väg österut och samtidigt helt stilla men ogripbart bland sina vidsträckta fält.

Är detta vi har här på bilden Slavonien?

bild1-68

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *