Balkongrummet och Bokrummet

Så här ljuvligt björklövsgrönt kan det se ut från mitt sovrumsfönster om morgnarna, fast idag var det grått när jag först tittade ut, men det döljer jag (på ett öppet sätt), för jag tror ni har större glädje av det här ljuset.

bild-51

Och här i balkongrummet njuter jag av Klara Johansons Brev under mina korta men härligt uppsluppna pauser. Se här vad jag hittade i ett brev till Elsa Gyldén daterat till den 14 oktober 1911! Och känn hur lustigt nära dessa rader kommer er!

Vore jag inte välsignad med vackra och sinnrika drömmar, så skulle jag aldrig ge mig ro att sova. Jag ville nämligen gärna i förstamajdemonstrationerna bära ett standar med påskriften: 24 timmars arbetsdag. Någon frågade mig dräpande, när jag berättade denna avsikt, varför jag inte lika gärna begärde 25 timmar. ”Nej”, svarade jag allvarsamt, ”måtta i allt. Den tjugofemte vilar jag.”

Jag tror bestämt att balkongrummet här på Hvarska är en syster till Klaras bokrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *