Till Sarajevo igen

Till synes kom jag nyss hem från Trieste, men i verkligheten har jag varit här i Zagreb i en dryg vecka. Nu är det dags för en ny resa och jag skriver detta bara för att markera början på den. Jag äger en sådan där handskriven tågbiljett med vissa viktiga anhalter uppradade lite ungefärligt. Och priset är så där petigt in i minsta lipa. Zagreb-Sarajevo tur och retur kostar 335,72 kuna, det kan ni se. Lägg dessutom märke till att den förtryckta delen av biljetten talar tre språk: kroatiska, franska och tyska. Och att det finns en kolumn där skälet för resan ska anges. Jag kan inte läsa mig till skälet för min resa.

bild1-45

Egentligen ville jag åka buss för att se något annat än sist längs vägen, men avgångstiderna var för omöjliga, så jag tar tåget igen och siktar på en nio timmars (det kan förstås bli mer) resa, där jag ska ”känna igen allt”. Innerst inne tycker jag ju också bäst om att åka tåg. Tåg ger en sådan frihet. Och jag är full av förväntan.

2 kommentarer till “Till Sarajevo igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *