ur Collezione Farnesina

I söndags var jag på ett spännande besök på utställningen Capolavori dalla Collezione Farnesina/Remek-djela iz Zbirke FarnesinaMuzej Suvremene Umjetnosti med Ivana och Duilio. Det rörde sig om utvalda konstverk ur den romerska Farnesina-samlingen från 1950-talet och fram till våra dagar. Jag greps av hur klokt och känsligt konstverken var placerade. De bildade liksom en egen värld tillsammans, en värld som omslöt betraktaren. Och jag gjorde förstås mitt eget urval ur urvalet och tjuvfotograferade de utvalda skapelserna.

Jag sjönk med blicken ner i Remo Salvadoris kopparblänkande kopp.

bild1

Och jag flaxade mot de fladdermusliknande gestalterna i ett foto som kanske inte hade något namn.

bild2-43

Och så lät jag den ena salen bli till en bakgrund för en stillbild av en dans mellan Duilio och Ivana, bortom deras vetande.

bild3-43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *