Det lilla körsbärsträdet

Nu är tiden kommen för årets körsbärsbild. Jag fotograferar varje år det lilla trädet i hörnet av Hvarska och Lopudska, under de dagarna när bären slår över i rött och mörkrött. Višnja heter det här sura körsbäret på kroatiska. På svenska kallar jag bäret för klarbär, även om det kanske inte är rätt namn. Den närmaste tiden kommer jag att gå förbi här ofta och plocka och äta och Londi hittar säkert något bra under trädet. Visst kan man köpa körsbär också och det händer att jag gör det, men det är något särskilt att äta dem direkt från trädet, så jag passar på att sträcka in armarna i det lilla trädets grenverk då och då. De stora svarta majkörsbären ute vid Vukovarska gick jag ju miste om, ja, alla utom fåglarna gick miste om dem, för de där träden är så höga och bären hänger högt högt uppe, nästan i himlen.

bild-23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *