Tillbaka till Triestes kajer och havet därutanför

Med risk för tråka ut er – men den risken tar jag jämnmodigt – så vill jag visa några bilder av det triestinska havet. Detta har jag gjort många gånger förr, men jag vill och måste ändå på nytt.Vid sådana här tillfällen märks det kanske extra tydligt att min främsta mottagare av de här ”breven” är jag själv. Ja, det är lika bra att säga som det är. Pausträdet har blivit ett slags kompass. Jag navigerar bland mina minnen med dess hjälp. Sedan har jag förstås inget emot att ha läsare, men det är något vid sidan om. En glädje, men inte en nödvändighet för att kunna fortsätta. Men nu tillbaka till Triestes kajer och havet utanför och nedanför:


blick från den punkt där Molo Audace har sin början


från nästan samma plats men annan vinkel


och så en vinkel till, nu med nästan hela Molo Audace i blickfånget

4 kommentarer till “Tillbaka till Triestes kajer och havet därutanför”

 1. Hej Bodil,
  Grattis i efterhand! Loggat in först idag, hoppas du väntat dig en kommentar: Det blir aldrig ointressant att läsa dina ”vykort” så länge du skickar från en sådan stad.
  Förresten, när blir Trieste Kulturhuvudstad (permanent? ska vi lobba för det?)
  Hälsningar,
  Christer Sjökvist

 2. Tack Christer! Trieste är alltid kulturhuvudstad i hemlighet och det är det som är det rätta sättet att vara kulturhuvudstad på. Tro mig.

 3. Tack för att du delade med dig av dessa bilder! Precis vad jag behövde denna regniga måndag morgon när jag satt och skulle jobba vid datorn. (Översätter just nu en roman som utspelas i Palermo).

 4. Hej Marine, tack för hälsningen här. Jag är ju lite av en havsgalning så jag tar massor av bilder på havet så snart jag ser en skymt av det.

  Palermo har förstås också ett underbart hav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *