Droppvis

Vi lever livet droppvis. Vid den här ställningen sitter/ligger vi två timmar om dagen tills vidare.

Annars är vi hemma eller ute på väg hit eller dit eller så är jag iväg och arbetar.

Igår upphörde tvättmaskinen – full med lakan – att fungera och det luktade bränt på ett hotfullt sätt, men inne i maskinen stod vattnet högt och det rann ut över golvet, när jag öppnade luckan. Det också, tänkte jag stillsammare än man skulle kunna tro. Och jag lät bli att hänga ut lakanen i regnet. Hittade några halvdåliga hängställen här inne i stället. Londi låg på soffan och undrade kanske vad jag ägnade så mycket energi åt.

Vår väg är ganska smal och det stupar rätt brant vid kanterna. Det gäller att inte slira på sådant som en trasig tvättmaskin.

6 kommentarer till “Droppvis”

 1. Kanske lite sent att berätta men det finns nederst på alla tvättmaskiner en liten lucka och bakom den en sorts kran, bakom kranen en slang och med den slangen kan man tömma maskinen in en tvättbalja istället för på golvet.
  Inne bakom allt det här sitter det som är pumpen och OFTA beror maskinens dödläge (i alla fall om problemet är att den inte pumpar ut vatten) på att det sitter ett mynt eller något annat där bakom, inne i pumpen.
  Det tar man bort, sen skruvar man ihop alltihop igen och så stänger man luckan och testar om det går bättre.
  Ofta gör det det.

  Hoppas på snar bättring för Londi, kram !

 2. Ja,det var mycket på en gång, men du tycks ju ta det här med tvättmaskinen på ett förhållandevis lugnt sätt. Och vilken utmärkt och klar beskrivning av tvättmaskinens inre du har fått av Karin! (jag känner till det här problemet)

 3. Tack för uppmuntran och instruktioner! Hade två reparatörer här idag, men när jag sedan provtvättade, gick det inte att få upp luckan – tack och lov kanske för jag ser att vattnet står rätt högt därinne. Jag borde antagligen testa med ditt knep, Karin, men jag tror jag skjuter upp det till morgondagen. Vi kom nyss hem från dryga två timmar vid droppställningen, så jag känner mig inte så företagsam för tillfället.

 4. Hey Bodil,

  perhaps you already know about this, but as of September 27 pets are allowed into trams and buses every day, not just on weekends as it was before.

  There are a few rules you should follow, namely: you need to buy a ticket for the dog (10 kn), you should always enter the tram/bus through the first door (closest to the driver) and the dog should wear a muzzle, or you should carry one in your bag and show it if someone asks about it.

  I thought I’d share this information with you, as it may be easier for both you and Londi to take the tram to the vet and back.

  I’m really sorry and sad to hear that Londi is not feeling well, because I really love her, even though I’ve seen her only once or twice (but she is the friendliest dog I’ve ever met!). I hope she gets better soon.

  Also, if you need someone to look after her while you’re at work, I could help – I live relatively close to you (near the mosque), and I don’t have any classes this semester, I’m just writing my thesis. You can contact me via email if you want to.

  Sending best wishes to both of you,

  Ivana D. (your student)

  PS I wrote this in English because I didn’t want to risk embarrassing myself with my bad Swedish in front of your blog audience. Hopefully you can forgive me 🙂

 5. Tack snälla Ivana,
  ja, jag visste det här med spårvagnarna, fast kanske inte alla detaljer du ger. Och buss visste jag inte att vi får åka. Londi har haft olika hälsoproblem ända sedan början av oktober, så vi har inte kunnat testa vår nya frihet ännu, men jag hoppas att vi snart är igenom det värsta. Och ja, det är självklart väldigt bra att veta att du kan tänka dig att ta hand om henne några timmar någon gång ibland. Under den värsta sjukdomstiden var mina vänner rätt hårt ansträngda med ”jourpassen” ibland. Jag mailar dig – vi kunde ju ses tillsammans med Londi någon gång först -helt enkelt för att det kunde vara trevligt.

  Jag är förstås inte arg över du skriver på engelska, men jag vet att du inte skulle ha haft några problem med att skriva på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *