Med buss till Primošten – del 2

Under färden söderut genom Lika tangerade vi nationalparken Plitvička jezera, men man mer anade än såg de många vattnen. Här är i stället en bild av en mer ”konventionell” sjö lite söder om Korenica:

Resan mellan Zagreb och Primošten tar närmare åtta timmar och en del undrade om jag var riktigt klok som ville göra den två gånger. Det finns ju snabbare bussar, man kan åka bil med någon… Jag kunde inte svara på detta om ”riktigt klok”, men jag var säker på att mitt val var rätt för mig. Jag färdades långsamt, bussen stannade här och där och jag blev mer och mer förtrogen med landskapet, skönheten, de stora vidderna, bergskammarna och längst i söder – havet.

Spåren av kriget är på många ställen mycket tydliga, särskilt i Lika.

Vid Maslenica, där floden Zmanja mynnar ut, var det dags för en blick ut mot havet.

Och sedan var allting hav, stenig kust och en och annan by eller stad i det mindre formatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *