B007

Det här är mitt arbetsrum ”på fakulteten”. Ja, det är inte mitt på riktigt utan vi är fyra om det, men det här är i alla fall mina stövletter i ett obevakat ögonblick under fredageftermiddagen.

Uživajte!

19 kommentarer till “B007”

 1. ”Stövletter”…! Jag trodde inte sådana existerade. ”Sandaletter” likaså. Jag trodde bådadera bara var drogpåverkade fantasier av skomakare som inte blivit vid sin läst. Men hej hu, här får man bildbevis!

 2. Och Gunnar, jag har att berätta att de för något år sedan blivit klackade hos min utmärkte postolar. Snart är det kanske dags för en ny sejour vid hans läst.

 3. Diminutivändelsen fick mig att associera till ett ord som Strindberg använde någonstans, om kvinnor: djävletter… Han hade nog inte uppmärksammat 8 mars…

 4. Ja vi kan ju tala om fotbeklädnader. ”Galoscher” vet väl måga fortfarande vad det är men finns sådana fortfarande? Det var ju rätt praktiska saker egentligen. Men vet ni vad ”snobotser” är? De var vanligt förekommande i gamla tider, åtminstone i Norrlands mörka inland. Egentligen inte heller så dumt på vintern.

  ”Damasker” fanns ju också men vad var de bra för? Bara en snobbig accessoir liksom ”cummerbund” ? Eller fanns det praktiska skäl?

 5. Bottiner då? Jag har för mig att min Oma hade bottiner.

  ”Snobotser” vet jag däremot ingenting om. Sedan finns det ju snowboots, men de är väl mer moderna?

 6. Min forskning i frågan har nu tagit mig runt jordens alla hörn. Jag hoppas under morgondagen kunna presentera en världsomvälvande hybrid av bottin, damask och stövlett i ett och samma skodon. Från Bulgarien. Återkommer.

 7. Aha. Jag får väl ta ner stövletterna från bordet så länge då. Så får vi se vad som syns på bilden imorgon, Gunnar.

 8. Sandaletter och stövletter är väl klackförsedda sandaler och stövlar. Bottiner har också klack. Galoscher är på väg att finnas igen i lite modernare stuk – i olika färger. Enligt denna artikel så »fullkomligt exploderade galoschförsäljningen 2011«.

 9. Tack Agneta och tack Gunnar, för fina visningar! Där finns en del att välja på. Jag har faktiskt ett par röda gummistövletter med svara knappar som liknar Gunnars skodon. Fast mina är nog lite nättare.

  Vem var det förresten som sa att bara småflickor och prostituerade har röda skor?

 10. Drawers = gammaldags ord för trosor…

  Menar du det engelska ”mitt” som i ”tumvante”?

 11. I så fall kommer ”mitt/mitten” från ME – Old Fr – Prov (mitana) – Rom, enligt OED

 12. Tack för ”drawers”! Ja, då är det något man tycker om röda skor – lite här och där.

  Med ”mitt”, menade jag ”det som jag sa”, men det faller ju bort nu, eftersom blabla..

  Kul att få med en tumvante på kuppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *