Bilder från Bled

Låt oss börja det nya året i skönhet. Under vår Slovenientur i slutet av förra året vandrade vi bland annat runt sjön Blejsko jezero. Solen strålade och gav värme, himlen speglade sin blåhet i sjön och det var var fullt med människor som ville se och glädja sig åt allt detta vackra: sjön, den lilla staden, borgen och den sägenomspunna ön vars kyrka vilar på en uråldrig hednisk kultplats. Och så finns ju trappan från vattnet upp till kyrkan med de nittionio stegen, där – i sagan eller i verkligheten – den unge brudgummen bär upp sin sköna brud…

≈≈≈≈≈≈≈≈≈

PS Från och med den 31.1 i år upphör min salute-mail att fungera. Ni når mig – som en del av er redan vet – på bodil.zalesky@gmail.com

3 kommentarer till “Bilder från Bled”

  1. Ja, Slovenien är vackert nästan överallt där jag har varit. Inte för att Kroatien inte är vackert, men här rör jag mig mindre fritt bland annat på grund av hundförbuden på inrikestågen, men det har jag ju ältat förr..

    Gott Nytt År, Eva!

Kommentera