Olivlund ovanför Izola

För en vecka sedan plockade jag oliver ovanför Izola i en väns väns olivodling. Det var mitt livs första olivplockning. Londi var med förstås och hade dessutom hundsällskap, en liten brun siciliansk blixt som for omkring under träden.

Plockandet visade sig vara ett ganska svettigt och slitigt arbete även om jag inte höll på särskilt länge. Det var varmt även om solen oftast satt inkrupen bakom molnslöjor.

Från olivlunden såg man ner på den lilla slovenska kuststaden Izola och ut över havet. Och på den bortersta och sydligaste udden i blickfältet såg jag en skymt av Piran, min septembersommars speciella pärla.

2 kommentarer till “Olivlund ovanför Izola”

  1. Ja, och MED pinne. Den lilla vassa sicilianska blixten vispade iväg hit och dit och hämtade pinnar och pinnar, ibland stora som stockar. Londi såg på och luktade lite på oliverna i näten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *