Kvällspromenad genom Trieste

Eftersom vi gjorde många gränsvandringar och gränsfärder var vi kanske tio gånger i Italien den här helgen – och elva i så fall i Slovenien. Strax efter solnedgången spanade vi från borgen Socerb ner mot staden och havet, Trieste och Adriaten. Socerb ligger i Slovenien, men kastar man en kotte från någon av de omkringstående pinjerna, så är det lätt att den hamnar i Italien, även om man inte är någon långkastare:

Vi gick en klassisk runda genom Cavana-kvarteren och ut på Piazza dell”Unità, vars majestätiska byggnader lyste vita:

Vi strök förbi Palazzo Gopcevich, som inrymmer ett museum (där jag en gång såg en Svevo-utställning), och kastade långa blickar upp mot väggarnas mönster. Det är något med det här mönstret – enkelt men bäst.

Och så en djup blick in i Canal Grande i ljusmörker från Lungomare:

Besöket i staden avslutades på Caffè Tommaseo med espresso och amaro di Montenegro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *