Ljubljana i början av oktober

Från stationen gick vi ganska raskt och var snart inne i själva Ljubljana. Vi hamnade nästan genast i det som jag tror är det officiella centrum, den romantiske diktaren Prešerens torg, den rosa franciskanerkyrkan och de tre broarna. Daniela var ju här för första gången, så vi tittade extra noga. Sedan strövade vi utmed Ljubljanicas kanter, gick in i små gränder både åt borgsidan och åt den andra sidan. Vi kastade blickar upp mot borgen på det lilla berget, men lät den ligga där den låg. Vad gjorde vi mer? Tja, vi åt štrukli och surkål och lite annat. Och efter några rundor i staden klämde vi också varsin kremšnita. Smulor av både det ena och det andra föll ner till Londi under bordet.


Ljubljanica med franciskanerkyrkan i fonden


bilck över vårt bord vid floden


Londi på väg mot ett torg på borgsidan av floden – jag kommer inte på namnet nu

2 kommentarer till “Ljubljana i början av oktober”

  1. Vilken ljuvlig dag ni verkar ha haft! Vad är det för läckerheter där på tallriken? Och fina Londi, som ”Gastgeberin des Bildes”.
    Jag önskar dig en fin helg, Bodil!

    PS Bra att ni lät borgen ligga kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *