På tre man hund

När jag for till Trieste kom hettan till det här hörnet av världen och nu har den satt sig. Jag har tagit ut täcket ur påslakanet, lagt Londis ”ulltäcken” åt sidan och i vissa stunder när luften tjocknar sätter jag på luftkonditioneringen. Persienner och jalusier är ständigt "satta på mörker", fast det blir ändå inte särskilt mörkt. Jag äter mest frukt och kalla soppor av tomat, lök och paprika och så getost och bröd. Och jag dricker vatten och vatten och lite vitt vin. Just nu har vi för ett par dagar besök av Maks som är en kraški ovčar, en fårhund från Karst. Vi lever ett slags hundliv på tre man hand. Tidigt på morgnarna går vi en ganska lång runda – hundarna sniffar i buskarna och jag plockar åt mig av de små gula plommonen som just börjat mogna. Sedan äter vi och sover under stora delar av dagen och jag rättar tentor mellan varven och Londi och Maks tuggar då och då på tuggrullar och så går vi ut en kort pliktrunda i början av eftermiddagen. Sent på kvällen eller när natten faller går vi ut på ett längre strövtåg igen.


viloläge


Londi och Maks med gröna tuggben

4 kommentarer till “På tre man hund”

 1. Att vara pälsklädd hund under den varma årstiden är inte alltid så roligt. Min hund brukar gömma sig inne i badrummet (som har kaklat golv- fast just nu är det ju verkligen inte särskilt varmt här i Skåne….).

 2. Hej Ingrid,
  Londi och Maks klarar sig rätt bra och temperaturen har gått ner något (till 28-29°), fast om några dagar blir det riktigt hett igen…

  Jag har kakel på golvet i både köket och badrummet, så där kan Londi ligga och svalka sig.

 3. Fin morgon här med. Fast grådis. Och inte en hund så långt ögat når. Antar att de är på landet.
  Skulle egentligen bara ställa en fråga: Vad betyder BB i en kroatisk telefonkatalog, bed&breakfast, eh? Eller nåt helt annat? Typ nedre botten?

 4. Godmorgon Gabrielle (GG), nej, jag vet inte vad BB är, men bed&breakfast är väl inte omöjligt.

  Jag håller på med korsdrag här innan solen närmar sig något av fönstren, jag försöker fylla på med frisk luft, men snart får vi dyka in bakom jalusier och persienner och stängda fönster igen. Och drömmar om havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *