Kattliv i kvarteret

Vid den här tiden på året (från mars till december) är de hemlösa katternas liv här i kvarteret inte särskilt hårt, tror jag. Det finns tanter som matar dem i små ”hus” vid parkeringsplatsen (ni kan se några av dessa uppe till vänster på den övre bilden), varje dag så vitt jag kan se. Och de är helt fria så som katter nog helst vill vara. De ligger under bilarna och spanar:

eller så går de på jakt i gröngräset.

Jag ser på dem och mina tankar spinner runt lite på fri tråd (från Matteusevangeliet till Ekelöf): Skåden liljorna på marken, huru de växa; de arbeta icke, ej heller spinna de.

blommorna lutar sig mot natten och lampan spinner ljus
i hörnet spinner katten yllegarn att sova med
.

4 kommentarer till “Kattliv i kvarteret”

  1. Mamma, du måste se Svenska Dialektmysterier om du har tid.
    Det är min vän/kollega Glebs som har introducerat mig för programmet. Fredrik Lindström i sitt esse. Ledsen att jag inte har hört av mig eller svarat på mail på ett tag.

  2. Hej Rudolf,
    tack för Glebs’ förslag! Jag ska kolla. Nema problema, här har det också varit fullt upp med allt möjligt. Och inte bara plikter – igår var Londi och jag på en heldagsfödelsedagspicknick i jätteparken Maksimir, som jag äntligen upptäckt.

    PS När jag såg att du kommenterat, trodde jag först att det var för att du gillade den svarta katten som sträcker sig så flott!

  3. Tydligen var Jesus ingen anhängare av arbetslinjen utan förlitade sig mer på bidrag från ovan… (repris)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *