Blommande buskar, en katt och morgonkaffe i bar ”Goran”

Jag tillåter mig att (fortsätta) vara lite enformig, men det är så härligt i våra kvarter om morgnarna. Här ser ni något av det Londi och jag gick förbi under morgonrundan:

10 kommentarer till “Blommande buskar, en katt och morgonkaffe i bar ”Goran””

 1. Mmm, lite tjatigt, men det är något fint med tjatigheten också. Att allt upprepas, egentligen är det inte förrän med upprepning som saker börjar gå in. Ju. Det man sett en gång har man inte sett, liksom. Först när man entonigt och enträget går samma rundor dag ut och dag in så börjar man se dem.

  Verkar jättemysigt på Goran. Här är kall vår just nu, blommande träd och klar himmel men cyklisterna har vantar.

 2. Vilken ljuvlig blomsterprakt! Här har våren stannat upp lite. Blåsipporna är nästan överblommade. Vitsipporna drar ihop sig i kylan. Trädgårdarna härikring är tömda på sin färgprakt. Råbocken har åter varit på besök. Bara gult kvar. Vet någon varför?
  Jag täcker varje natt över de tulpaner som finns kvar. Men för mig är det den finaste tiden på året.

 3. Vackert! Det är inte utan att en halländsk stugsittare längtar söderöver. Här skiner visserligen solen just nu, men det var fyra minus i natt. Och vi väntar regn i morgon, kanske snöblandat.
  Glad påsk, Bodil!

 4. Här blåser ”jug”, om det blåser alls, så det har varit varmt långt in på nätterna på sista tiden. Igår satt vi – Londi och jag – med några vänner på ”Krivi put”, ett slags ”Biergarten” till senan kväll.

  Och det blommar och blommar över överallt. Och nytt blommar upp.

  Till helgen förutspås regn, men det återstår att se vad det blir med de’.

  Sretan Uskrs!

 5. När jag var väldigt liten (ännu mindre än nu) trodde jag syrén och siren var samma ord, och tyckte det var väldigt konstigt att en sådan fin växt kunde föra sådant oljud.

 6. Ja alltså, sirenernas sång känner vi till, men vilka är de ljust oranga – aprikosernas ackompanjemang?

 7. Jättefint ser det ut på morgonrundan (har patrioten något fint blommande hos sig tro… eller har han bara ”dekorationer”).

 8. Oj, här spelas det till och med ljusorange banjo!

  Patrioten har allt en del blommor också, mest penséer, tror jag, men jag måste nog kolla. Nyss hade vi ett våldsamt åskväder, så det får bli imorgon.

 9. Det finns INGET ljusorangt/ljusoranget med banjos/banjoer… Det lovar jag… Särskilt inte de femsträngade, de fyrasträngade kan jag inte ansvara för…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *