Den kroatiska posten och andra överraskningar

Det kroatiska postväsendet är mycket strängt mot utländska paket. De får inte ligga kvar på posten mer högst fem dagar och ofta får man aviseringslappen först när några av dessa fem dagar redan gått. Hinner man inte dit så påbörjar paketet så gott som omedelbart färden tillbaka till sin ursprungsort. Men detta gäller bara om avsändaren kallar dem för paket och skriver fina innehållsdeklarationer. Bestämmer man i stället att paketet man skickar är ett brev kommer det problemfritt fram – en gång fick jag ett sådant "brev" med fem inbunda tunga böcker i uppburna till min dörr. Man får alltså extra service om avsändaren är lite slarvig eller nonchalant.

Strax före jul kom en sådan här liten aviseringslapp, men det var dagen innan jag skulle resa till Italien så jag hann inte till posten och paketet reste tillbaka till sin avsändare.

Men i förrgår kom julpaketet äntligen, finurligt utklätt till brev och jag öppnade det och inuti fann jag en märklig bok:

Jag slog upp en sida på måfå och se där!

Tack till Wien!

3 kommentarer till “Den kroatiska posten och andra överraskningar”

  1. Hahaha.. Bodil. Detta var väldigt roligt. Ja, först och främst då att få inblick i hur posten fungerar där.. och så innehållet i den där boken. Önskar jag fick smaka.
    Det påminde mig om några utländksa gäster vi hadee en gång, som överräckte en jättestor konservburk korv. Jag blev lite förbryllad.. minst sagt. Men när vi öppnade burken, var den fylld med whisky!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *